woensdag 20 februari 2013

Populieren

Even geen tijd gehad voor verdere berichtgeving, nu maar even de tijd nemen.
25 jan.: De eerste populier is in stukken! 3 ½ kuub vast hout ≈ 5 kuub gestapeld. Van de andere populieren is het kleine hout eraf. Eerst weer opruimen (met Erna en Lies Koster) en dan komt weer het grotere zaagwerk.
29 jan.: Tot 3 uur weer gezaagd, toen begon de regentijd. 2 bomen geheel in mootjes, morgenochtend is de derde zover als het niet te hard regent. Op de foto een vaste kuub hout. Met een bordje langs de weg HOUT TE KOOP had ik meteen 7 kuub verkocht.
6 febr.: HET LAATSTE HOUT. Schitterend weer, lekker kunnen werken. Hopelijk is morgen de wei weer leeg en vrij van de kleine takken. Ook goed weer voor de zonnepanelen, de hoogste opbrengst tot nu toe, bijna 3 kwh. Vanmorgen kwam het vrouwtje van de blauwe kiekendief langs!
11 febr.: Vanmorgen bezig met inpakken van de spulletjes in de kamer. Volgende week wordt de bamboevloer gelegd. Daarvoor wil ik alles schilderen. Afstoffen, inpakken en selecteren. Vanmiddag het laatste blok hout gezaagd, gekloofd en op de grote stapel gemikt (alles met een kruiwagen, de wei was te nat en week week om er met een aanhanger te komen. Als de wei vorstvrij is het zaagsel losharken en de laatste takjes verzamelen en in de houtwal gooien. Het kleine hout is grotendeels opgeslagen, één grote stapel takken om te zagen, verschillende stapels takken voor de versnipperaar en onderstaande bult hout om te kloven, maar niet deze maand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten