maandag 12 december 2011

Kebun raya, 21 en 23 juli

Vlak naast onze losmen (logement) ligt Kebun Raya, ’s Lands Plantentuin. Een 87 ha oase van rust in een hectische stad. Heerlijk om er rond te slenteren, ergens te zitten of liggen en je tegoed doen aan het wat duurdere eten in het restaurant. Van de orchideeën in de orchideeënkas heb ik een aparte selectie gemaakt.

De Kebun Raya Bogor, tot 1949 's Lands Plantentuin te Buitenzorg, is een hortus botanicus in de Indonesische stad Bogor, voorheen Buitenzorg, op het eiland Java, op een uur van de hoofdstad Jakarta.
Buitenzorg was de residentie van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië. In 1817 werd daar door dr. Caspar Georg Carl Reinwardt een botanische tuin, tevens proefstation, gesticht, 's Lands Plantentuin te Buitenzorg. In vijf jaar tijd wist hij er 900 verschillende planten bijeen te brengen. De paleistuin van de gouverneur-generaal grensde aan 's Lands Plantentuin, zodat het leek of beide gronden in elkaar overliepen.
Na de soevereiniteitsoverdracht werd het paleis in wat nu Bogor heette, de residentie van de Indonesische president Soekarno en de Plantentuin werd omgedoopt tot "Kebun Raya Bogor".
Foto's op mijn fotosite van Indonesië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten