maandag 21 november 2011

Prambanan, 19 juli

Op 19 juli met de bus naar het tempelcomplex van Prambanan. Met de bus voor 35 ct. er naar toe. De conducteurs zijn zeer behulpzaam en bij het overstappen wordt de conducteur van de volgende bus verteld waar we moeten uitstappen. Aan het eind van de dag daar lekker  gegeten en toen weer met de bus terug.
De Prambanan is de grootste Hindoetempel in Indonesië en bevindt zich ongeveer 17 kilometer ten oosten van Yogyakarta in de vlakte van Prambanan. Van de oorspronkelijke 244 tempels zijn er tot op heden slechts drie gerestaureerd. Van de overige tempels zijn de meeste nog ruïnes.
Op het hoogst gelegen plateau staan 16 tempels bedoeld voor goden en vorsten, waarvan de drie grootste zijn gewijd aan Shiwa, Vishnoe en Brahma, de drie belangrijkste Hindoegoden.
De tempel van Shiwa staat in het midden, de tempel van Vishnoe staat op het noorden gericht en de tempel van Brahma staat op het zuiden gericht.
Tegenover deze drie tempels staat weer een rij van drie kleinere tempels ter ere van de drie huisdieren van deze goden: Nandi de stier voor Shiwa, Garoeda de adelaar voor Vishnoe en Angsa de zwaan voor Brahma. Op een lager gelegen plateau staan 224 kleinere tempels (14m) waarvan er vele niet meer te restaureren zijn. Op de tempel van Shiwa is het Hindoe-Boeddhistische epos de Raymayana op schitterende reliëfs afgebeeld.Meer foto's weer op mijn fotosite van Indonesië. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten