woensdag 13 juni 2012

Tuin en tuinvogels

Druk, druk druk. Weinig tijd om veel aan mijn blog te doen. Druk in de tuin bezig met wieden. De moestuin is aardig op orde evenals het grootste deel van de siertuin. Daardoor even de rand met de krenten uit het oog verloren en daar vandaag mijn derde grote kruiwagen met onkruid vandaan gehaald. Met de vogels in de tuin gaat het prima, veel jongen. De afgelopen 2 weken zijn de zanglijsters, een tweede nest merels, winterkoninkjes, heggenmussen en gekraagde roodstaarten uitgevlogen. Mooi gezicht, al die druk voerende oudervogels. Vandaag zaten er ook 4 jonge zwaluwen op de dakkapel. Vandaag weer eens twee kneutjes gezien die een bad namen in de vijver.
Broedvogels 2012: huismus, ringmus, heggenmus, winterkoning, roodborst, koolmees, pimpelmees, merel, zanglijster, spreeuw, kauw, tjiftjaf, groenling, vink, gekraagde roodstaart, bonte vliegenvanger, zwartkop. en misschien de glanskopmees.
Vorige week een ree in de wei, ook tijden niet gezien. De weide wordt nu niet meer beweid en ik ben bezig daar wat bomen en struiken en kruiden te planten. Verder zaden verzamelen om daar nog meer kruiden te krijgen. In de herfst daar eens flink mee aan de gang.
Vanmiddag nog even langs het kanaal gefietst. Veel gevlekte orchissen.

1 opmerking: