Op 7 oktober heb ik officieel afscheid genomen van mijn collega's van het studielandschap. In Zenderen hadden ze een bijeenkomst gepland in Old Coopers Hall. Ook mijn collega Anneke nam afscheid. Met 17 mensen bij elkaar in een iets te kleine ruimte, maar anders moesten we te ver van elkaar zitten. Eerst een drankje met een afscheidsspeech door Peter en brachten ze een ode in de vorm van een lied met gitaarbegeleiding. Naast de bloemetjes kreeg ik 2 mooie (echt mooooie) flessen whiskey en een kleintje Laphroaig, met bijbehorend glaasje met deksel. Verder van mijn maatje Agnes K. een les wijn met als etiket het kunstwerk dat we gemaakt hadden op een workshop schilderen onder haar leiding. Een heel fijne, positieve sfeer. Anneke en ik kregen allebei een mooie map met daarin van iedereen een A4-tje. Het kaft ervan zie je op het plaatje. Deze collage kregen we ook in landscape op A3 als placemat. Nadat Anneke en ik iedereen een presentje hadden gegeven begon de maaltijd. Al met al een heel mooi, ontspannend gebeuren waarin we veel waardering kregen van onze collega's.
P.S.: het officiële afscheid van school was op 1 juli. Toen zat ik al in Indonesië. Eigen schuld, dikke bult. Mijn afscheid van de school als organisatie bestond dus uit het laatste gesprek met de personeelsfunctionaris en het zetten van een handtekening bij de personeelsadministratie. Geen mailtje, geen briefje, niet de vraag of ik nog een keer langs kwam om even de hand te schudden, nada, noppes, niente, ne rein, niets.
maandag 31 oktober 2011
vijver, deel 5
Zaterdag hadden we onze familiebijeenkomst. Dit keer in een kleinere setting (broer en zus met aanhang, tante Ien en Ger en Vonny). Eerst gezellig bij mij thuis thee en koffie met appeltaart, oude foto's bekeken en het oorlogsdagboek van ma (Anneke had het helemaal uitgewerkt en af laten drukken! Super gaaf!). Vrijdag met Anneke en Marianne in de Mors peilbuizen opgenomen, zaterdagochtend gewandeld in Bentheim bij de steengroeves en zondagmorgen een kralenworkshop. Vandaag weer volop bezig met de vijver. Alleen het middengedeelte nog leegmaken, plakken en de randen bijwerken. Het meeste wat er uit de vijver kwam is al gescheiden in grof en fijn zand, kiezel, plantenresten voor de composthoop en troep voor de vuilnis. De lijm is besteld en morgen even een emmer met steel kopen om de prut uit het middengedeelte te scheppen.
zondag 30 oktober 2011
Dieng-plateau en Borobudur
Op zondag de 17de juli met een taxi naar het Dieng-plateau en de Borobudur. Het Dieng-plateau is gevormd door een ingestorte vulkaankrater. Hier en daar zijn er nog actieve minikratertjes, opborrelend zwavelrijk water en stoom, een borrelde modderpoel. Veel landbouw en de vulkaanhellingen zijn bedekt met terrassen. Met een uitgebreid buizensysteem worden de hoge akkertjes van water voorzien. Op het plateau staan zon 400 tempeltjes uit de 8ste en 9de eeuw. Omdat ze klein zijn en vanwege hun bouw zijn ze waarschijnlijk alleen gebruikt om te bidden, niet voor grote ceremonies. We bezoeken er de tempels van het Arjuna-complex, een aantal Shiva-tempels: Arjuna, Puntedewa, Srikandi, Sembadra en Semar. Deze namen komen uit een wajang-spel, het Mahabharata epos. Anne en Lies moesten nog even met een schoolklas op de foto. Als blanke wordt je vaak uitgenodigd om bij wildvreemden op de foto te komen, vinden ze leuk. Daarna naar de Kawa sikidang krater met fumaroles en een stomende modderpoel. Helaas worden de zwavelafzetting geoogst door een mevrouw die ze probeert te verkopen aan de toeristen. Dus geen grote afzettingen helaas. Als laatste naar Telaga warna, het kleurige mineraalrijke meer. Afhankelijk van de belichting, de diepte en ws. de temperatuur en opborrelend zwavelrijk water krijgen delen van het meer wisselende groene en blauwe kleuren.
Daarna op naar de Borobudur. De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa. De basis van deze stoepa is 123 bij 123 meter. De stoepa heeft negen etages; de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie rond. De etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa's, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stoepa. De grote stoepa staat symbool voor het Nirwana.
woensdag 26 oktober 2011
Vijver, deel 4
De volgende fase van het vijvergebeuren. De kanten schoongemaakt en nu bezig het 'vogelstrandje' te verwijderen. Plakken met plastic gaas, betonlaag, grind en planten verwijderen. Rechts is nog een stukje over. Alles weer 'wassen' waardoor het scherpe zand en grind overblijven. Daarna nog de rest van de planten verwijderen en 30 cm drek eruit halen. Het plakken van de gaten lukt niet met bisonkit. Nu proberen om Soundal Fix All te krijgen, dat schijnt beter te gaan. Vergelijkbaar met siliconen, maar beter geschikt voor een vochtige omgeving. Helaas, nergens in het dorp of internet te vinden waar ik het hier in de buurt kan kopen. Dan evt. via een webshop.
Wordt vervolgd!
Wordt vervolgd!
maandag 24 oktober 2011
Vijver (vervolg)
Vandaag weer verder met de vijver. Gedeeltelijk leegpompen en daarna de rest van de aarde langs de rand en het ondiepe gedeelte weghalen en schoonmaken. De modder en plantenresten eruit en het grind en grof zand zo schoon maken totdat het water dat ik erop spuit helder blijft. Een hele klus. Bij het leeghalen van een grote ton (om het zand erin te doen) zag ik opeens iets bewegen: deze vleermuis. Kon er wel in, maar er niet meer uit. Een andere had het helaas niet gered.
woensdag 19 oktober 2011
Vijver
Tijdens mijn middagdutje opeens een schim bij het raam. Eerste gedachte: zal wel een vogel voor het raam zitten. Bleek een pimpelmeesje achter de planten bij het voorraam te zitten. Snel gevangen, een fotootje gemaakt, hier vlak voor het wegvliegen.
Vandaag verder met de vijver, de ene oever zodanig ingericht dat er geen zand bij de rand van de vijver kan komen. Dat was o.a. de reden dat het waterniveau steeds 10 cm zakte. Achter de hoek zie je mijn nieuw vorm gegeven stuwwal (geen subsidie voor gekregen voor de insiders). Volgende week de gaten plakken die ontstaan zijn door het omwaaien van een boom tijdens de storm van vorig jaar juni. Daarna de randen beplanten zodat de granieten stoepranden wat minder opvallen. donderdag 13 oktober 2011
Vijver
De vijver had een beetje problemen met het vasthouden van het water. Eerst dacht ik aan lekkage, maar het kan natuurlijk ook komen doordat de oevers helemaal bedekt zijn met zand en planten. Grote schoonmaak dus, een zware klus.
Voor de behandeling:
Na de behandeling:
Enig verschil is wel zichtbaar! Geeft weer een voldaan gevoel.
Voor de behandeling:
Na de behandeling:
Enig verschil is wel zichtbaar! Geeft weer een voldaan gevoel.
woensdag 5 oktober 2011
Appeloogst
De appeloogst zit er bijna op. Eerst de renetten van de ene en twee doosjes cox (uiteraard van een andere boom). De oogst aan de tweede renetten hangt er nog aan. Twee appels!
Daarna de appeltjes van een onbekend ras. Er hangen nog twee takken op het noorden met nog heel veel, maar wel klein gebleven appeltjes. Leuk voor later of voor de vogels. Tijd voor appeltaarten en hete bliksem!
Daarna de appeltjes van een onbekend ras. Er hangen nog twee takken op het noorden met nog heel veel, maar wel klein gebleven appeltjes. Leuk voor later of voor de vogels. Tijd voor appeltaarten en hete bliksem!
Abonneren op:
Posts (Atom)